Síla myšlenek vs. budování těla

Ahojte,

sedím si tak zrovna ve vlaku a výhled na české háje a lučiny už mě nebaví, a ještě si ho na dnešní dlouhé cestě užiju dostatek. Tak přemýšlím, o čem vám tak napíšu. Psát článek na mobilu není zrovna nic moc, ale času mám dostatek, když jedu zase trénovat na druhý konec republiky. Včera večer mi psala jedna úžasná duše zprávu, že jí po tréninku nic nebolí. Tímto ti děkuju B.❤ Vnuklo mi to myšlenku se o tom trochu rozepsat.

Když příjdu do jakékoliv posilovny a rozhlédnu se kolem, vidím mnoho nadšenců zapaléných do boje s dřinou. Každý z nich má však jiný důvod, proč přišel vypotit hektolitry potu. Ty, kteří chodí pravidelně, alespoň doufám, spojuje však láska k sobě samému a jsou odhodláni pro své tělo udělat maximum. Na druhé straně vidím ty, kteří si přišli odpočinout po těžkém týdnu v práci. Jejich cíle se tedy na první pohled liší. Pokud je pro nás ale cvičení součástí každodenního života a chceme vidět i jiné výsledky než pouze propocené triko po tréninku, je třeba dát tomu něco navíc. Vyvážená strava a trénink prostě nestačí. Je třeba velká dávka odříkání a maximálně zapojené soustředění při každém opakování. Zní to možná jako nejméně důležitá část tréninku, věřte ale, že pokud je mysl správně propojena s tělem, konečný efekt je zcela jiný.

 

Představme si sochaře, který tesá sochu z tvrdého kamene. Nenaráží bezmyšlenkovitě kladivem, jak se mu zrovna zachce, ale v hlavě má přesně srovnané myšlenky o každém pohybu rukou. My jsme vlastně také takovými sochaři, ikdyž paradoxně býváme sami sobě těžším materiálem. Je tedy důležité uvědomit si vykonávané cviky, mít v hlavě jasno o tom, co a jak provádíme a maximálně směrovat myšlenky k procvičované skupině svalstva. 

Nadechněte se, vypněte hlavu, ZKONCENTRUJTE se a vychutnejte trénink naplno. Vždyť je to chvíle, kdy jste to jen vy, vaše schopnosti a chvíle, kdy jsme sami sobě přísným pánem.

Sara❤ IMG_20150528_065618

Moje dnešní předcestovní snídaně…mňam, ultra čokoládová s 86% čokoládou a bio kakaovými boby, které jsou skvělým antioxidantem 😆👌✊ 🍫

IMG_20150527_103827

A mugcake ala chocolate brownie díky impact whey od myproteinu..

Dlouho jsem MP neměla, ale teď mě velice příjemně překvapil…chocolate brownie vážně top 🙂

 

 

Leave a comment