What´bout some cheesecake Monday?

Prvně bych se chtěla omluvit za nedostatek článků. V posledních dnech nebyl bohužel na blog čas a také jsem se tak nějak dávala fyzicky a psychicky dohromady. Takže dnešní článek je taková menší omluva. Sladká. O víkendu jsem prvně zkoušela fitness macro friendly cheesecake. A je to bomba. Tady je receptík cca 2 porce 🙂 

KORPUS; 80g jemných vloček, 1 bílek, skořice, čaj. lžička kokosového oleje, 20g proteinu (zvolila jsem vanilkový isolát)

NÁPLŇ; 250g tvarohu, 1 bílek, 20g kokosu, čaj. lžička odtučněného kakaa

— Vločky namočíme a vytvoříme hutnou kaši. Nechala jsem je na pár minut klasicky v mikrovlnce. Přidala jsem ještě trochu stevie. Přimícháme bílek, skořici, kokosový olej a protein. Rozprostřeme na pečící papír do zapékací formy a pečeme na 180°C cca 10 minutek. Mezitím si připravíme náplň. Rozmícháme tvaroh, znovu jsem přisladila zlehka stevii, do něj bílek a kokos. Tvaroh následně rozdělíme na dvě části a do jedné přimícháme kakao. Po upečení korpusu na něj navrstvíme tvaroh a znovu pečeme asi 25 minut. Po upečení doporučuji nechat uležet a poté nechat vychladit v lednici. 

Bon Apetit ♥IMG_1183

First of all I wanna apologize for a lack of posts. I haven´t had any time for blogging lately and I was kinda getting myself physically and mentally back on track. So todays post is a little excuse. A sweet one. I tried a fitness macros friendly cheesecake for the first time at the weekend. And it is a bomb. Here´s the recipe for ca. 2 portions 🙂

A BASE; 80g rolled oats, one egg white, cinammon, tspn coconut oil, 20g whey protein (I used vanilla isolate)

FILLING; 250g quark, one eggwhite, 20g shredded coconut, tspn cocoa powder

— Soak the oats in a water and make an thick oatmeal. I used a microwave as usual for that. I add a little bit of stevia as well. Add eggwhite, cinammon, coconut oil and protein and bake the base on a baking paper for about 10 minutes for 180°C. Meanwhile make the filling. Mix a quark, I also add a stevia, coconut and eggwhite. Then divide the quark into two parts and add a cocoa powder in one part. When the base is baked top it with a quark and bake it again for about 25 mins. After it´s baked leave it for a while and then cool it down in the fridge.

Bon Apetit ♥

IMG_1181

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s