Pizza funday Sunday

Ale jo…vážně čtete ten nadpis správně 🙂 Dneska jsem si prostě dala pizzu 😀 Nebyla to sice Polo ani Quattro formaggi, ale i tak je to v dietním režimu super vychytávka. A je čistě na vás, co si tam dáte a nedáte. Upravte si recept podle svých potřeb.

Tak už žádný velký okecávání, protože máte určo hlad, a jdeme rovnou k receptíku 🙂 (foto níže)

  • 2 bílky
  • květák – který pak vůbec nechutná jako květák 😀 takže, kdo ho nemá rád, tak se toho nebojte a recept stejně zkuste (Já dnes dala celý, ale byl malý. Z velkého mi stačí půlka bohatě)
  • česnek
  • koření (opravdu jakékoliv. Já většinou dávám sůl, pepř, oregano, bazalku, italskou nebo jinou bylinkovou sůl, chilli)
  • rajčatový protlak
  • krůtí šunka a rajčátko na vrch 🙂

Květák rozmixujeme či nasekáme na “rýži”, kterou následně orestujeme na pánvi. Já nepoužívám žádný olej, ale to už je na vás. Květák necháme jen mírně zhnědnout a ke konci přidáme česnek. Pak jej v misce smícháme s bílky a veškerým kořením. Pak už stačí směs rozprostřít na plech s pečícím papírem a péct tak na 170°C dokud nezhnědně. Pak jí vytáhnem z trouby a ozdobíme. Potírám jí protlakem, který smíchám s trochou vody a dozdobím a peču ještě tak 10 minut.

A mňamka! ♥

Yep…you´re reading the heading right 🙂 Today I´ve had simply a pizza 😀 It wasn´t a Polo or Quattro formaggi tho, but even so it is a great twist in a shredding diet. And it is up to you what are you gonna add to this recipe or not. Customize the recipe according to your needs.

Sooo..no more yacking and let´s go to the recipe 🙂

  • 2 egg whites
  • cauliflower – which simply doesn´t taste like a cauliflower later on 😀 and if you don´t like it, trust me and try this out ( I used the whole head, but it was a small one. Normally I use like a half of the cauliflower)
  • garlic
  • seasoning ( Really use whatever you like. I usually use salt, pepper, oregano, basil, italian or any other herbal salt, chilli)
  • tomato puree
  • turkey ham and tomato on the top 🙂

Make a cauliflower “rice” with a blender or a knife and let it brownout in the saucepan. I don´t use any oil, but it´s already up to you. Let the cauliflower just lightly brownout and add a garlic in the end. After that mix it up with eggwhites and seasoning. Then just spread the mixture on the baking sheet with the baking paper and bake it until it´s lightly brown on 170°C. Then take the pizza out of the oven and put the ham, puree, tomato, etc. on. And bake it for ca another 10 minutes.

Bon Apetit!

IMG_0826

IMG_0827

IMG_0828

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s