Homemade Protein Bread

For all bread lovers!

I randomly found this recipe one day and I decided to give it a try. It turned out very well. It´s not dry, it´s full of taste and mild.  Ingridients;

○ 375g whole grain flour(I used organic uncultivated one)

○ 1 pack of yeast

○ 1tsp of salt

○ 1,5 tsp of ground cumin

○ 1/4 l lukewarm water

○ 125g quark

○ seeds of your choice(I´ve used sunflower seeds)

Mix flour with yeast, add salt, cumin, water, quark. Process it for a dough and let it leaven. After that spread the loaf with milk & add sunflower seeds. Than I baked it on 200°C for about an hour.

Bon Apetit ♥

Jednou jsem náhodně našla tenhle recept a rozhodla se ho vyzkoušet. Vyšel velice dobře. Není suchý, je plný chuti a jemný.

Budeme potřebovat;

○ 375g celozrnné mouky

○ 1 balíček droždí

○ 1 čaj. lžičku soli

○ 1,5 čaj. lžičku mletého kmínu

○ 1/4 l vlažné vody

○ 125g tvarohu

○ semínka dle vašeho výběr (já dala slunečnicová)

Smícháme mouku s droždím, přidáme sůl, kmín, vodu a tvaroh. Vše zpracujeme na těsto a necháme jej kynout. Poté bochník potřeme mlékem a posypeme semínky. Pečeme na 200°C tak hodinku.

Dobrou chuť! ♥

chlebik

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s